Posted on

Komunikimi zyrtar dhe ai jozyrtar

 1. Format e komunikimit zyrtar në administrate
 2. Etika, profesionalizmi dhe ligjshmëria
 3. Rëndësia e gjuhës së shkruar
 4. Komunikimi politik
 5. Deklarata për shtyp. Si të përgatisim një deklaratë të shkruar dhe të ligjëruar para medias
 6. Masmedia dhe informacioni
 7. Marrëdhënia me publikun dhe realiteti virtual
 8. E-marketing
 9. Punë kërkimore dhe analizë
 10. Orë praktike me shembuj, simulim dhe lojë në role

Hartimi shkresor

 • Format e komunikimit shkresor
 • Rëndësia e korrektësisë së hartimit të saktë shkresor
 • Drejtshkrimi i fjalëve shqip në shkresa dhe dokumente
 • Rregulla të përgjithshme gramatikore
 • Mënjanimi i fjalëve të huaja
 • Punë praktike me shembuj dhe analizë

Modul: Këshillim dhe orientim karriere

Jetëshkrimi (CV)

 1. Qëllimi i hartimit të një jetëshkrimi
 2. Rëndësia e një CV-je të mirë
 3. Strategjitë e përpilimit të CV-së
 4. Veçoritë e formatimit të CV-së
 5. Orë praktike në hartimin e një CV-je Europass

Letra e motivimit/interesi

 1. Qëllimi dhe rëndësia
 2. Teknika praktike mbi formulimin e letrës së motivimit
 3. Etika dhe profesionalizmi
 4. Orë praktike në hartimin e një letre motivimi

Rekrutimi dhe menaxhimi i burimeve njerëzore

 1. Seleksionimi
 2. Intervistimi
 3. a)  Komisioni intervistues dhe veçoritë e praktikës së tij

II. b) Intervista e drejtpërdrejtë

 • Gjuha e trupit dhe gjestikulacioni në intervistën ballë për ballë
 • Si t’i përgjigjemi pyetjeve të komisionit (tricky questions)

II. c) Intervista online

 1. Punë praktike me shembuj, simulim dhe lojë në role

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *